latinica  ћирилица
06/11/2018 |  11:38 | Аутор: СРНА

Вишеград: До сада најуспјешнија љетња туристичка сезона

Овогодишња љетња сезона била је најуспјешнија до сада, а Вишеград је посјетило око 250.000 туриста, којих је највише било из региона, али и из Русије, Кине, Јапана, Малезије и Мексика, рекла је данас Срни директор вишеградске Туристичке организације Оливера Тодоровић.
Вишеград  - Црква Светог цара Лазара у Андрићграду - Фото: СРНА
Вишеград - Црква Светог цара Лазара у АндрићградуФото: СРНА

"Ова година биће забиљежена као до сада најуспјешнија када је ријеч о туризму у Вишеграду, а томе су допринијели и нови смјештајни капацитети, па је ово сигурно рекордна година по броју ноћења", истакла је Тодоровићева.

Тодоровићева је додала да број ноћења још није познат, али да је у току прикупљање података, како би био утврђен тачан број.

Она је похвалила сарадњу са локалном заједницом и истакла да је њена подршка несумњива.

"Без финансијске подршке и помоћи општине Вишеград, Туристичка организација не би могла остварити све своје циљеве", напоменула је Тодоровићева.

Тодоровићева је навела да је, захваљујући доброј сарадњи са општином, Туристичка организација испунила давно постављени циљ - отварање нових пословних просторија у центру Вишеграда, на централном мјесту за шетњу туриста од ћуприје на Дрини до Андрићграда.

"Пословни простор који је општина Вишеград додијелила на кориштење Туристичкој организацији јесте жеља која траје пуних 12 година - да се нађемо у једном репрезентативном објекту које туризам и вишеградска Туристичка организација заслужују", нагласила је Тодоровићева.

Она је рекла да је план за сљедећу годину да брошуре на кинеском или руском језику буду присутне на престижним сајмовима туризма у Шангају и Москви.