latinica  ћирилица
06/11/2018 |  13:36 ⇒ 19:53 | Аутор: СРНА

Додик: Заклетва у Народној скупштини Српске 19. новембра

Новоизабрани члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Милорад Додик најавио је да ће 19. новембра положити заклетву у Народној супштини Републике Српске.

"Сједница Народне скупштине је заказана или ће бити заказана за 19. новембар у 14.00 часова. Прво ће бити бирано скупштинско руководство, односно верификација мандата, након тога ће заклетву положити новоизабрани предсједник Републике Жељка Цвијановић, а онда и ја", рекао је Додик новинарима у Добоју.

Он је додао да га дан послије чека инаугурација у Сарајеву, те да се први пут суочава са процедурама које му нису познате и на које нема могућност да утиче.

Додик је нагласио да је предвиђено да чланови Предсједништва добију сертификат и положе заклетву, а потом и конституише Предсједништво и одреди предсједавајући ове институције.

"Текст заклетве је потпуно бениган. Предсједавајући има обавезу да у неком скоријем року закаже прву сједницу. С моје стране на првој сједници биће приједлог измјена Пословника о раду Предсједништва", закључио је Додик.