latinica  ћирилица
06/11/2018 |  13:40 ⇒ 13:42 | Аутор: Блиц

Алимпијевић први пик да сједне на клупу Игокее

Бивши тренер кошаркаша Црвене звезде Душан Алимпијевић главни је кандидат да сједне на клупу Игокее.
Душан Алимпијевић - Фото: Novosti.rs
Душан АлимпијевићФото: Novosti.rs

Тим из Александровца је остао без тренера након одласка Ненада Трајковића, под чијим вођством нису биљежени добри резултати, у прилог чему свједочи и чињеница да је остварено свега двије побједе у АБА лиги.

Због тога је руководство Игокее посегло за промјенама на клупи, Трајковић је отишао, а на његово мјесто би могао да дође Душан Алимпијевић, који је без посла од маја прошле године, када је напустио Црвену звезду.

Млади тренер је на почетку каријере радио као помоћник у Новом Саду и Војводини, на чије је кормило дошао 2013. године. Послије двије године проведене на клупи црвено-белих прешао је у Спартак, а након тога је преузео ФМП и са клубом из Железника је направио велики успјех.

Наиме, он је 2017. године у полуфиналу плеј-офа Суперлиге успио да избаци Партизан, прошао је у финале, гдје је његов тим заустављен против Црвене звезде. Управо је послије тог успјеха дошао на Мали Калемегдан, водио је Звезду у Евролиги и АБА лиги, да би је напустио на половини такмичења по групама у Суперлиги.

Алимпијевић се недавно доводио у везу са кормилом Литкабелиса, да би сада постао први пик за преузимање Игокее. Шансу да сједне на клупу тима из Лакташа има и Александар Кесар, но он је у овом тренутку друга опција.