latinica  ћирилица
06/11/2018 |  18:04 | Аутор: ТАНЈУГ

Стоичков песимиста за кандидатуру Мундијала!

Министри спорта Бугарске, Грчке, Румуније и Србије започели су припреме за преговоре о заједничкој балканској кандидатури за организацију Свјетског првенства у фудбалу 2030. године, изјавио је бугарски министар омладине и спорта Красен Кралев.
Христо Стоичков - Фото: РТС
Христо СтоичковФото: РТС

БТА је пренела да је Кралев у изјави за Бугарску националну телевизију изнио оцјену да "оваква кандидатура представљала важан политички симбол, показујући да балканске земље неће сарађивати само у сфери спорта, већ да ће такође бранити заједничке политичке и економске интересе".

Наводи се да је Кралев казао да је "идеја заједничке кандидатуре наишла на велико интересовање, али и на одређени скептицизам због тога што Бугарска заостаје на пољу спортске инфраструктуре".

БТА преноси да је међу тим скептицима један од бугарских фудбалских легенди Христо Стоичков.

"Једна је ствар пријавити се за организацију Мундијала - свако може да се пријави, али друга ствар је имати шансу да је добијеш", рекао је Стоичков.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је у петак да ће се Румунија, Бугарска, Грчка и Србија заједнички кандидовати за организацију Свјетског првенства у фудбалу 2030. године.

Он је то рекао новинарима након састанка квадрилатерале у Варни и додао да је то идеја грчког премијера Алексиса Ципраса, а да је договорено на састанку са бугарским и румунским премијерима Бојком Биросовим и Вјориком Данћилом.