latinica  ћирилица
07/11/2018 |  11:02 ⇒ 11:16 | Аутор: Б92

Бекер: Недостаје ми рад са Ђоковићем

Борис Бекер, бивши тренер Новака Ђоковића, признао је да је уживао у сарадњи са првим тенисером свијета и да му недостаје тај период.
Новак Ђоковић и Борис Бекер (Фото: StarSport) -
Новак Ђоковић и Борис Бекер (Фото: StarSport)

Бекер и Новак су сарађивали готово три године током којих је Ђоковић освојио шест гренд слем титула. Растали су се у децембру 2016. године.

Нијемац је у "The One Show" програму на ББЦ-у причао о том времену са доста емоција као и о разлозима који су довели до прекида сарадње.

"Био је то прелеп период, три године заједничког рада. Недостаје ми то време, али све има свој крај. Новак је имао проблема са повредом, операцију, а био је помало и презасићен тенисом. Није више било потребе за мном у тиму", рекао је Бекер.

Прије шест месеци Ђоковић је обновио сарадњу са Марјаном вајдом, вратио је и кондиционог тренера Гебхарда Фила-Грича и то је дало резултате. Са 22 позиције средином јуна, доспио је овог понедјељка на прво мјесто АТП листе.

"Остали смо блиски, често се чујемо и могу да кажем да сам срећан због његовог повратка. На почетку године није изгледао сјајно. Био је ван топ 20, повређен и као да је изгубио ту шампионску ауту. На Вимблдону је све профункционисало, освојио је турнир и тако је све кренуло", подсетио је троструки шампион Вимблдона и некадашњи број један.

Новака ускоро очекује наступ на АТП тур финалу у Лондону и Бекер сматра да је његова група у којој су и Александер Зверев, Марин Чилић и Џон Изнер тежа од оне у којој су Роџер Федерер, кевин Андерсон, Доминик Тим и Кеи Нишикори.

"По мени, Новакова група је тежа. Зверев, Чилић и Изнер, ту неће бити нимало једноставно. У другој групи има добрих сервера, Андерсон на пример, који воли услове у дворани. И Федерер има убитачан сервис", поручио је Бекер.