latinica  ћирилица
07/11/2018 |  11:22 ⇒ 11:24 | Аутор: РТС

Медији о Звезди: Највећа сензација у историји ЛШ, нови Бари…

Тријумф фудбалера Црвене звезде над Ливерпулом (2:0) у Београду изазвао је велики одјек у региону, Европи и свијету, па се тако говори о два гола хероја Милана Павкова и једном од највећих изненађења у Лиги шампиона.
Звезда - Ливерпул (фото: twitter.com/crvenazvezdafk) -
Звезда - Ливерпул (фото: twitter.com/crvenazvezdafk)

Редом у региону сви су са одушевљењем пренијели да су изабраници Владана Милојевића "запалили" Стари континент, а најдаље у похвалама иде хрватски Индекс који наводи да је у Београду забиљежена једна од највећих сензација у Лиги шампиона.

"Црвена звезда је приредила прави спектакл против Ливерпула пред око 55.000 навијаца на ужареној Маракани. Српски првак разбио је прошлогодишњег финалисту Лиге шампиона и остварио побједу 2:0. Звезда је тако дошла до највеће побједе у својој историји од распада бивше Југославије", наводи Индекс, а онда широко наставља читаву причу са изјавама актера, о атмосфери на стадиону, али и великим новцем који је Звезда зарадила ове сезоне (око 25 милиона).

Вечерњи лист пише да је Звезда шокирала Ливерпул у Београду, док Јутарњи истиче да је Милан Павков за осам минута срушио Енглезе.

"Српски првак стигао до једне од највећих побједа у историји и нанио "Редсима" први пораз у сезони", гласи наслов Јутарњег.

Црногорске Вијести преносе да је Звезда урадила оно што је мало ко вјеровао и да сада сања пролаз у осмину финала Лиге шампиона, а портал ЦДМ да је у Београду пао моћни Ливерпул.

О огромној финансијској инјекцији говори и сајт Кликс из Босне и Херцеговине, а онда о стању на терену истиче да је Црвена звезда заслужено славила.

Француски Лекип, који је покренуо причу о нечасним радњама прије гостовања Црвене звезде у Паризу, наводи да је Милојевићев тим све изненадио у мечу који су пратили из минута у минут на свом сајту.

Наслов "Ливерпул пао у Београду", а онда у тексту како тај резултат иде корист Пари Сен Жермену.

"Црвена звезда је постигла оно што нико није замишљао", истиче Лекип и додаје како је је Звезда у трци за пролаз из групе.

Италијанска Газета дело Спорт каже да се побједа у Београду славила као 1991. године када је Црвена звезда у Барију постала првак Европе и као диригента означава двоструког стрелца Милана Павкова.

Британски листови редом су разочарани игром Ливерпула, а угледни Би-Би-Си великана са Енфилда описао је као "изгубљеног" у Београду.

Сјајну причу доноси амерички ЕСПН, који наставља тему о формирању "затворене" Европске Суперлиге највећих клубова и тријумф Црвене звезде над Ливерпулом описује као прави тренутак.

"Црвена звезда није остварила овако значајну побједу од 1991. године и вријеме за овако нешто није могло да буде боље. У недјељи када су великани саопштили да планирају да оснују нову Суперлигу, српски шампион је пружио демонстрацију свега шта спорт не смије да изгуби. Та победа је показала да се за душу фудбала вриједи борити".