latinica  ћирилица
07/11/2018 |  13:39 ⇒ 18:06 | Аутор: СРНА

Званичници Српске честитали борцима крсну славу - Митровдан

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку Борачкој организацији Републике Српске поводом крсне славе - Митровдана, поручивши да страдања и жртве које су борци поднијели у Одбрамбено-отаџбинском рату не смију бити заборављене.
Застава Републике Српске - Фото: РТРС
Застава Републике СрпскеФото: РТРС

Додик је поручио да страдања и жртве трајно обавезују да се чува, гради и јача Република Српска и њене институције.

"Поводом крсне славе Борачке организације Републике Српске - Митровдана, свим борцима Републике Српске и породицама погинулих и несталих бораца упућујем најискреније честитке", наводи предсједник Додик.

Он је истакао да је крсна слава у традицији српског православног народа саздана од узвишених и племенитих осјећања посвећених миру, слободи и заједништву, као што је била борба и херојски пут бораца Републике Српске у протеклом отаџбинском рату.

"Посебна пажња мора бити усмјерена на побољшање положаја бораца, породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, што се кроз дијалог са Борачком организацијом континуирано одвија. Желим вам да крсну славу прославите у добром здрављу, миру и заједништву, како и налаже традиција и обичаји нашег народа. Нека вам је срећно и благословено", наведено је у честитки предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић такође је поводом крсне славе Борачке организације Републике Српске - Митровдана упутила честитку њеном предсједнику Миломиру Савчићу, у којој је истакла да су улога и значај коју су борци имали у стварању и очувању Српске немјерљиви.

Цвијановићева је навела да им се због тога дугује вјечна захвалност и поштовање.

"У име Владе Републике Српске и у своје име, Вама и свим члановима БОРС-а упућујем најискреније честитке поводом обиљежавања Митровдана - крсне славе Борачке организације. Њихова жртва све нас обавезује да чувамо и јачамо Републику Српску, а породицама погинулих бораца, ратним војним инвалидима и демобилисаним борцима пружимо сву могућу помоћ и подршку", наводи се у честитки.

Цвијановићева је нагласила да очување Републике Српске и заштита права свих категорија становништва које су учествовале у њеном стварању остаје трајна обавеза и опредјељење институција Српске.

Она је поручила да ће Влада Републике Српске, у сарадњи са Борачком организацијом, наставити да даје пуни допринос у рјешавању проблема борачких категорија, како би се побољшао њихов положај у друштву.

"Са жељом да крсну славу дочекате у миру и добром здрављу, свим члановима БОРС-а желим напредак, личну и породичну срећу", поручила је Цвијановићева.

Честитку је упутио и члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Младен Иванић, истичући да је немјерљив допринос бораца ВРС у одбрани Српске и да жртва коју су поднијели у рату не смије бити заборављена.