latinica  ћирилица
07/11/2018 |  15:40 ⇒ 15:48 | Аутор: Б92

Захтјеви Мбапеа: Приватни авион, већа плата од Нејмара и лична пратња!

Килијан Мбапе је тражио од Пари Сен Жермена да му на располагању буде приватни авион у оквиру преговора о новом уговору.
Килијан Мбапе (фото: mysanantonio.com) -
Килијан Мбапе (фото: mysanantonio.com)

Авион је требало да буде доступан 50 сати годишње, али и да Мбапе у клубу буде плаћенији од Нејмара са којим је истог љета стигао у Париз.

За ово друго постоји и услов – клаузула ступа на снагу одмах, ако Француз освоји Златну лопту.

ПСЖ је ова два захтјева одбио, али је пристао да 30 хиљада евра плаћа његово особље сваког мјесеца – возача, тјелохранитеља и личног асистента.

Осим тога, тражено је да Килијанов отац Вилфрид буде присутан на тренинзима, те да са њим додатно тренира у ПСЖ центру, а Мбапеови родитељи су питали Парижане да ли ће бити новчане надокнаде ако клуб због кршења финансијског фер-плеја буде избачен из Европе.

Љета 2017. године, Реал Мадрид је био спреман да изједначи понуду ПСЖ (180 милиона евра), али је Вилфрид Мбапе био забринут да млађи Мбапе неће моћи да "уђе у главу" Кристијана Роналда, Карима Бенземе и Гарета Бејла.

Тако је Мбапе завршио у Паризу, потписао петогодишњи уговор по одласку из Монака и постао један од најбољих играча на планети са само 19 година. Освојио је Лигу 1, Свјетско првенство и за сада изостаје само успјех у Лиги шампиона.