latinica  ћирилица
07/11/2018 |  16:21 | Аутор: ТАНЈУГ

Терзић: Звездо, велика си!

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић оцјенио је да је побједа против Ливерпула историјска, јер је прва једног српског клуба у Лиги шампиона, али и поручио да "црвено-бијели" немају намјеру да се на томе зауставе.
Звездан Терзић         (Фото:StarSport) -
Звездан Терзић (Фото:StarSport)

Звезда је у 4. колу Ц групе елитног такмичења савладала актуелног вицешампиона Европе са 2:0, головима Милана Павкова.

"Остварили смо побједу која ће заувјек остати уписана у историји Црвене звезде. Атмосфера је била спектакуларна, организација утакмице беспријекорна. Руководство Ливерпула је послије утакмице дуго остало у мојој канцеларији, гдје смо разговарали о фудбалским стварима", рекао је Терзић.

Како је навео, и поред чињенице да им није било пријатно послије пораза, ипак нису могли да сакрију импресије о атмосфери која је владала свих 90 минута.

"Са колико љубави и енергије наши навијачи праве спектакуларну атмосферу, то се не може доживјети нигдје у Европи. Али то је Звезда, то је Србија. Синоћ смо читавој Европи послали најљепшу слику са поруком да у Србији живе гостопримљиви и цивилизовани људи који воле Црвену звезду и Србију изнад свега", са задовољством је истакао генерални директор "црвено-бијелих".

Терзић поручује да смо сви свједоци враћања клуба на старе стазе успјеха.

"Видјела је Европа моћну екипу, моћну Црвену звезду, невјероватно вођену од стране Владана Милојевића и његових сарадника. Осјећала се претходних дана невјероватно позитивна енергија и као да смо сви у клубу вјеровали у ову побједу", поносан је Терзић.

Открио је и шта је рекао играчима пред излазак на терен.

"Рекао сам им – вечерас пишете историју, немојте пропустити ову шансу, шансу да својим унуцима једног дана причате како сте срушили Ливерпул. Изађите и играјте, будите храбри, ово је ваша кућа, народ то очекује од вас. А ти, Павкове, уради вечерас нешто велико, толико велико да ти у твом Бегечу подигну споменик", са осмјехом се присећа Звездин директор.

Истиче да су сви у клубу поносни на играче.

"Тај 6. новембар биће заувјек обиљежен "црвено-бијелом" бојом. Момци су показали колико могу и да им је мјесто у Лиги шампиона, да им је мјесто у друштву најбољих. Показали су да можемо са свима да се носимо, чекају нас још двије утакмице и зато нећемо овдје стати. Јуче је био дан за славље, данас настављамо још јаче да радимо, већ за викенд нас чека меч Суперлиге, треба побједити и Динамо и наставити стазом успјеха", нагласио је Терзић.