latinica  ћирилица
07/11/2018 |  17:35 ⇒ 20:13 | Аутор: РТРС

Добој: Све спремно за градњу спортске дворане

У Добоју је све спремно за градњу спортске дворане.

Пројекат, вриједан 4,5 милиона марака, заједнички ће финансирати град Добој и Влада Српске.

Добој ће добити модерну спортску дворану, капацитета око 3.000 мјеста. Биће грађена у двије фазе, а као основа за проширење , реконструкцију и надоградњу послужиће постојећи спортски објекат.

- Објекат ће имати 2.294 мјеста, имаће вип ложу, све четири трибине, свечану ложу са 46 мјеста, спортски терен са 40 пута 20 метара, посебан улаз за гледаоце, запослене , за спортисте, за економска возила, за хитну помоћ, и посебан улаз за медије, рекао је Радислав Мишић, градски архитекта.

У првој фази радиће се груби грађевински радови и доградња трибина, а у другој опремање дворане. То је први од многих планираних објеката у граду који ће се градити уз подршку Владе Српске. Камен темељац положен је у августу, а Град Добој у буџету за наредну годину издвојиће неопходан износ.

- Ми ћемо створити створити довољно простора да кроз приједлог буџета дио средстава који додатно очекујемо од буџета проширимо и сва средства усмјеримо за градњу спортске дворане, истакао је Младен Кршић, начелник Одјељења за финансије у Добоју.

Дворана ће бити вишенамјенска, али ће служити прије свега спортистима, који годинама муку муче са недостатком простора и услова . Биће грађена по ЕХФ стандардима, што добојском рукомету, као носиоцу развоја спорта, значи много, имајући у виду и престижни рукометни тв турнир шампиона.

- Овим објектом ће сигурно добити још више на атрактивности, који ће успјети у неком будућем периоду да рејтинг турнира и услове играња подигне на ниво који се у свијету захтијева, закључио је Војкан Рађа, РК "Слога" Добој.

Радови на првој фази могли би да трају неколико мјесеци, а све препреке за почетак градње су уклоњене, након што је завршена процедура око одабира извођача радова .