latinica  ћирилица
07/11/2018 |  18:44 | Аутор: РТРС

Бијељински Меси иде у Бајерн!

Кад год неки играч бљесне у Бундеслиги, одмах се око њега створи Бајерн и покушава га довести у своје редове. Знају то најбоље Вердер Бремен, Волфсбург и Борусија Дортмунд, чији су играчи након сјајних сезона морали заиграти у Баварској. Исти случај је и с Ајнтрахтом, чији је млади нападач Лука Јовић залудио Европу, а посебно њемачког гиганта из Минхена.
Лука Јовић - Фото: Screenshot
Лука ЈовићФото: Screenshot

Јовић је недавно против Фортуне Диселдорф (7:1) постигао пет голова, чиме је постао први српски фудбалер који је потписао хет-трик у Бундеслии, али и најмлађи играч с пет погодака на једном мечу лига петице. Такође, он је први играч у повијести историји Ајнтрахта, који је пет пута тресао мрежу ривала на једној утакмици.

Сада је актуелан трансфер у Бајерн за 40 милиона евра. Тренер Бајерна Хрват Нико Ковач га је водио у Ајнтрахту, и жели га пошто пото видјети и на "Алијац арени". Можда тако спаси и своју главу, коју траже многи у Баварској.

Међутим, младом Јовићу није увијек било лако. Рођен је у селу Батара недалеко од Бијељине...

"И данас имам Пасат караван, којим сам Луку шест година возио у Београд на тренинге и утакмице. Тај аутомобил ме никада није оставио на путу. Ма, кад се само сјетим - прича његов отац Милан и наставља у једном даху:

"Спавали смо у том Пасату. Оборим задње сједиште, понесем од куће јастук и ћебе и Луки направим кревет. Тако смо чекали утакмице, јер смо из Батара морали да кренемо раније. Сјећам се да је један викенд играо двије утакмице, прву у суботу по подне, а другу у недјељу рано ујутро. Није нам се исплатило да се враћамо преко Дрине. Дотјерао сам аутомобил испред јужне трибине и ту смо провели ноћ. Палио сам га често да се Лука не би смрзао. Прилазили су нам портири да виде што се дешава, чак су нас гледали и људи који чепркају по контејнерима... Сви су се чудили", открио је Милан Јовић.

Нјегов син је 2014. године добио прилику у Црвеној звезди, за коју је до 2016. постигао 12 голова у 42 утакмице. Услиједио је трансфер у Бенфику, гдје се није наиграо, а пуну афирмацију доживио је у Франкфурту. За Ајнтрахт је до сада у 30 мечева погађао чак 15 пута. Каријера којља сваким даном иде ка висинама, а сада се Бајерн пита....