latinica  ћирилица
07/11/2018 |  19:45 | Аутор: Б92

Шћепановић: Тринкијери је озбиљан тренер!

Владо Шћепановић, некада кошаркаш, сада у улози тренера у Партизану ће у тандему са Андреом Тринкијеријем покушати да врати "црно-бијеле" на стазе славе.
Владо Шћепановић 8Фото:.ytimg.com) -
Владо Шћепановић 8Фото:.ytimg.com)

Црногорски кошаркаш је радо прихватио понуду италијанског стручњака да му буде помоћник у Партизану и каже да очекује дугу и успјешну сарадњу.

Тринкијери и Шћепановић не раде први пут заједно. Раније су шест мјесеци провели на клупи Бамберга, тако да ће им то знатно олакшати рад у Партизану.

"Када је Партизан прије седам или осам дана контактирао Андреу, он ме је питао да ли бих волио да радим са њим. Пошто је то била и жеља Партизана, све се брзо завршило. Све се поклопило за мене, прво позив од Андрее, а онда и Партизана. Желио сам и даље да наставим да радим са Тринкјеријем, јер је врхунски тренер, а поклопило се да радимо заједно у клубу у којем сам у два наврата имао успјешне године, резултатски и у сваком погледу. И данас у том клубу осјећам невјероватно поштовање", изјавио је Шћепановић.

Тринкијери је прије доласка у Београд консултовао Шћепановића.

"Знао је да сам играо у Партизану, да сам у добрим односима са њима, да клуб поштује то што сам урадио у прошлости као играч. Приближио сам му какав је Партизан клуб, све око њега, какве су амбиције клуба увијек биле. Ми смо, стварно, имали више од пола године изванредне сарадње у Бамбергу. Нажалост, није резултатски било испраћено како смо очекивали, због квалитета екипе и других ствари. Презадовољан сам какав смо однос изградили, приватни и кошаркашки", искрен је Шћепановић.

Он је увјерен да ће Тринкијери са Партизаном направити велики успјех.

"Он је много озбиљан тренер, није дошао у Партизан на пола године, да само у том периоду покуша да направи неки резултат. Сезона је кренула како је кренула, има ту доста проблема, недостаје, можда, и неких играча, али управа клуба када је звала њега значи да гледа у будућност, да има много озбиљнији пројекат. Потписом на три године је свима јасно да је то дугорочан пројекат. Партизан је велики клуб, и амбиције су увијек велике. Али, ништа не може преко ноћи, морамо полако да се враћамо на прави пут, за шта треба времена. Међутим, Партизан ће опет бити екипа од које ће сви зазирати, никоме сигурно неће бити лако играти против нас већ ове године. А тим ће, свакако, бити у игри за неки добар резултат, то је неминовно", закључио је некадашњи кошаркаш Партизана.