latinica  ћирилица
07/11/2018 |  19:54 | Аутор: Б92

Ибрахимовић се не враћа у Европу

Фудбалер Лос Анђелес Галаксија Златан Ибрахимовић одбацио је могућност преласка на позајмицу у неки европски клуб у јануарском прелазном року.

Ибрахимовић је завршио своју прву сезону у америчкој МЛС лиги, а постигао је 22 голова уз 10 асистенција на 27 утакмица.

Шведски нападач има уговор и за наредну годину, али није сигурно да ли ће остати. Он је рекао да није заинтересован за повратак у Европу на позајмицу, као што су то чинили бројни играчи када се заврши сезона у МЛС лиги, међу којима и Дејвид Бекам, Лендон Донован, Роби Кин и Џермејн Дефо.

"Ако сам у Галаксију, онда сам фудбалер Галаксија. Не идем у иностранство да радим такве ствари, позајмице и све то... То ми не треба. Ако припадам једном клубу, онда остајем у једном клубу. Концентришем се на тај клуб и посветим му сву пажњу, тако да не размишљам о позајмици", рекао је Ибрахимовић.

Галакси није успио да се пласира у плеј-оф, након што је против Хјустона испустио два гола предности (3:2). Ибрахимовић је рекао да жели да се Галакси бори за титулу, ако одлучи да остане и другу сезону у Лос Анђелесу.

"Ако ћу да се вратим, желим да се борим за трофеј. Нисам ту на одмору, ту сам због изазова. Желим да осјетим да имам шансу да будем најбољи у МЛС - мој тим, не ја, пошто сам ја најбољи. Дугорочно, не знам како ће изгледати. Ово је ново за мене, ту сам шест или седам мјесеци", навео је 37-годишњи нападач.

Он је рекао да управа клуба зна његове жеље и захтјеве, као и да је руководство позитивно и да су помогли њему и његовој породици у свему.

"Можемо да кажемо да нисам забринут", додао је Ибрахимовић.

Упитан када очекује да ће се ријешити ситуација, Ибрахимовић је одговорио: "Што прије".

Предсједник Галаксија Крис Клајн рекао је да је у плану да Ибрахимовић остане и следеће сезоне.