latinica  ћирилица
08/11/2018 |  08:23 | Аутор: СРНА

Магла уз Дрину, Саву и Врбас

Магла овог јутра смањује видљивост и успорава саобраћај на дионицама у котлинама и уз ријечне токове, посебно уз ријеке Саву, Дрину, Врбас, као и Лашву, те на ширем подручју Ливна и Љубушког.
Магла - Фото: илустрација
МаглаФото: илустрација

Из Ауто-мото савеза Републике Српске скрећу пажњу на могућност ситних одрона на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина.

На ауто-путу Градишка-Бањалука измијењен је режим у одвијању саобраћаја због изградње наплатне станице "Чатрња".

У току је санација моста на магистралном путу Ребровац-Челинац, у мјесту Врбања, па се од 7.00 до 16.00 часова саобраћај одвија наизмјенично једном траком.

На дионици магистралног пута Бањалука-Српске Топлице у току је изградња трасе оптичког кабла, због чега се саобраћај одвија успорено, уз регулацију семафорима на дијелу гдје се изводе радови.

Режим одвијања саобраћаја због радова је измијењен на дионицама магистралног пута Бањалука /Ребровац/-Челинац и Челинац-Котор Варош.

Због радова на магистралном путу Карановац-Црна Ријека, дионица Крупа на Врбасу-Бочац, од 7.00 до 17.00 часова саобраћај се обуставља на десетак минута и пропушта се наизмјенично једном траком.

Због санације клизишта успорено се саобраћа на дионици магистралног пута Сарајево-Фоча, на локалитету Сијерачке стијене.

Због санационих радова, саобраћај је обустављен за све категорије возила на дионици магистралног пута Бијељина-Главичице у Улици 27. марта у Бијељини. Путничка возила преусмјеравају се на градске улице, а саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ и Црне Горе /Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Због деминерских радова, од 8.00 до 16.00 часова повремене су получасовне обуставе саобраћаја на магистралном путу Фоча-Гацко, на дионици Национални парк "Сутјеска"-Прибој.

На магистралном путу Брод-Оџак, на подручју Клакара Доњих, због деминирања, од 8.00 до 18.00 часова саобраћај се одвија тако што 30 минута трају обуставе и 15 минута пропуштање возила.

На регионалном путу Дервиши-Клашнице два, у улицама Пут српских бранилаца и 16. Крајишке народно-ослободилачке бригаде измијењен је режим одвијања саобраћаја због изградње тротоара.

Због активираног клизишта на регионалном путу Лопаре-Прибој обустављен је саобраћај за теретна возила и аутобусе и преусмјерен на алтернативне правце.

У току је санација моста преко ријеке Моштанице, због чега је потпуно обустављен саобраћај на регионалном путу Моштаница-Козарска Дубица, а возила се за вријеме обуставе преусмјеравају на обилазни пут у непосредној близини.

Због санације клизишта измијењен је режим саобраћаја на дионици регионалног пута Митровићи-граница Републике Српске /Присика/.

Због санације клизишта, на регионалном путу Братунац три-Дрињача од 7.00 до 16.00 часова потпуно је обустављен саобраћај, док од поноћи до 7.00 и од 16.00 до поноћи остаје на снази забрана саобраћаја за теретна возила тежа од три и по тоне и аутобусе класе "М3".

Ова забрана се не односи на аутобусе "Дринатранса" Зворник који саобраћају на редовним аутобуским линијама Зелиња-Зворник, Братунац-Полом-Зворник, Братунац-Полом-Бијељина и Полом-Братунац.

Због активираних клизишта, једном траком наизмјеничним пропуштањем возила саобраћа се на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Љубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, због појаве клизишта у рејону Челића.

На регионалном путу Теслић два-граница Републике Српске/БиХ Подјезера, у мјесту Жежеља, због оштећења конструкције моста преко ријеке Жежеље забрањен је саобраћај за возила чија укупна маса прелази пет тона.

На регионалном путу Површнице-Лопаре саобраћај теретних возила је преусмјерен на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због оштећења моста на ријеци Јадрини на дионици локалног пута Добој-Манастир Петрово на снази је забрана саобраћаја за сва возила чија укупна маса прелази три и по тоне.

На подручју ФБиХ данас почиње изградња кружног тока на раскрсници магистралних путева у мјесту Тасовчићи, као и санација коловоза на магистралном путу на излазу из Мостара према Ортијешу, па се саобраћај у зони извођења радова одвија спорије.

Од 8.00 до 11.00 часова најављени су деминерски радови на магистралном путу Доњи Вакуф–Јајце код тунела Скела, па се на овој локацији саобраћа уз 15-минутне обуставе и петоминутна пропуштања возила.

Радови на уградњи уређаја за бројање возила данас ће се изводити на магистралном путу Сарајево-Семизовац у насељу Потуровићи. За вријеме извођења радова саобраћај ће се одвијати једном траком наизмјенично.

Због санације моста на улазу у Бугојно на магистралном путу Нови Травник-Бугојно саобраћај теретних возила је обустављен и преусмјерен на алтернативни правац Бугојно-Доњи Вакуф-Травник-Невић Поље, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

Санациони радови изводе се и на дионицама ауто-пута Сарајево сјевер-Сарајево запад-Лепеница и Подлугови-Високо, као и на магистралним путевима Домановићи-Столац, Јајце-Мркоњић Град-Кључ, Доњи Вакуф-Травник и Олово-Кладањ.

На овим дионицама саобраћа се спорије уз обавезно поштовање привремено постављене сигнализације.

На граничним прелазима у БиХ нема дужих задржавања.

Због радова у Хрватској и даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор.

Возаче из АМС Републике Српске подсјећају да законска одредба обавезног посједовања зимске опреме ступа на снагу 15. новембра и позивају возаче да на вријеме припреме возило за зимске услове за вожњу.