latinica  ћирилица
08/11/2018 |  17:49 | Аутор: СРНА

Брнабић: Премијере свих земаља у свијету упознати о томе шта ради Приштина

Премијер Србије Ана Брнабић затражила је данас на сједници Владе Србије да се у најкраћем могућем року припреми текст писма који ће послати предсједницима влада свих земаља свијета у којем ће указати на одлуке и понашање институција у Приштини.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

Брнабићева овим писмом жели да укаже да приштинске власти "у потпуности и континуирано крше све постигнуте договоре, регионалне иницијативе и међународне споразуме, па чак и документе које су саме доносиле и усвајале, као што је Устав такозване републике Косово, саопштено је из Владе Србије.

Овим писмом Влада Србије жели да упозори и на угрожавање регионалног мира и стабилности од Приштине, као и на намјерно и директно урушавање атмосфере дијалога у тренутку када Србија улаже максималан напор за његово интензивирање с циљем дугорочног мира, стабилности и просперитета за све становнике овог дјела Европе.

"Премијер је нагласила неопходност да се комуникација са свим партнерима широм свијета појача како би сви били свјесни комплексности ситуације у којој Србија води дијалог, чиме би се на најдиректнији начин дала пуна подршка напорима предсједника Србије Александра Вучића и обезбједила што већа сигурност за српски народ на Косову и Метохији", наведено је у саопштењу. /кр