latinica  ћирилица
09/11/2018 |  18:44 | Аутор: СРНА

Вучић: Руски спортисти да буду примјер младима у Србији

Предсједник Србије Александар Вучић, након састанка у Београду са истакнутим руским спортистима Александром Карељином и Александром Поповим, поручио је младима у Србији да би требало да се угледају на такве људе и спортске величине.
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић)

Вучић је рекао да посјета руских спортиста представља велику част за њега и нагласио да су један од најбољих рвача свих времена Александар Карељин и некадашњи свјетски и олимпијски шампион у пливању Александар Попов, вјероватно, међу 10 најбољих спортиста свих времена на свијету.

"Карељину је надимак `Александар Велики` или `Руски медвед` или `Најјачи човек на свету`", рекао је Вучић и додао да не зна тачно све побједе двојице спортиста, али да памти да су Срби навијали за њих, преносе београдски медији.

Он је навео да Србија жели да сарађује са њима и указао да Карељин, који је посланик у Руској Думи, има и значајну политичку каријеру, односно да је истакнути члан Јединствене Русије са којом постоји сарадња.

Предсједник Србије је руске спортисте замолио да помогну српском спорту - рвању и пливању, како би и српски спортисти освајали медаље.

Карељин је навео да је њихова посјета Србији приватна и захвалио Вучићу што је издвојио вријеме да се састане са њима.

Он је најавио да ће 7. децембра у Новосибирску бити одржан Турнир пријатељства на којем ће, осим спортских такмичења, бити организовани пословни форум и културни догађаји, а српску делегацију чиниће шездесетак чланова.