latinica  ћирилица
10/11/2018 |  18:54 ⇒ 20:19 | Аутор: РТРС

Нобило: Давидово убиство није завјера

Хрватски адвокат Анто Нобило, који од јуче није дио међународног тима, састављеног за утврђивање околности о страдању Давида Драгичевића, рекао је да је овај случај близу рјешавања, али да верзија коју отац страдалог младића износи у јавност, о умијешаности највиших функционера МУП-а, није тачна.

Нобило истиче да Давид јесте убијен, али не отет и мучен, те да његово убиство није завјера полицијско - тужилачких органа. Случај Драгичевић напустили су и адвокати Душко Томић и Зора Добричанин Никодиновић.

Случај "Давид Драгичевић" близу је рјешења, јер се зна гдје је убијен и како, али не и ко га је убио, због чега је створена искривљена слика у јавности, рекао је адвокат Анто Нобило за Федералну телевизију. Сматра да је отац страдалог младића Давор, потпао под утицај појединих политичара.

- Ја разумијем Давора Драгичевића...Њега су обухватили људи из политике, они га отприлике усмјеравају. Њима одговара да је био масакриран, да је силован, да га је убила полиција, да је министар унутрашњих послова то наредио. Ништа то није истина. Могу засигурно рећи – нико га није силовао, нико га није масакрирао, није убијен у згради МУП-а, није завјера полицијско - тужилачких органа да би се убио 21-годишњи дјечак. То није истина - рекао је Нобило.

Овакву изјаву, медији наклоњени групи "Правда за Давида" назвали су преокретом. Подсјећамо, на случају "Давид Драгичевић" крајем августа почео је да ради адвокатски тим, састављен од звучних имена. Тада су тврдили да је у истрази било пропуста. Након састанка са министром унутрашњих послова Драганом Лукачем, најавили су помаке у случају.

Адвокат Зора Добричанин Никодиновић рекла је 28. августа да се врло брзо очекују значајни помаци у истрази.

Истовремено је и Нобило изјавио, да "у Тужилаштву раде пуном паром".

Након Нобила, и адвокати Душко Томић и Зора Добричанин Никодиновић, престали су да раде на овом случају. Тако су одлучили након јучерашњег састанка у Окружном тужилаштву у Бањалуци. Истакли су да тим не постоји, јер су им ставови различити. Породицу Драгичевић једино још заступа адвокат Ифет Ферагет. Давор Драгичевић остаје при својим ранијим тврдњама, иако је и он сам био дио истражног тима МУП-а Српске, којег је својевољно напустио. Разлози за такво поступање никада нису образложени.