latinica  ћирилица
10/11/2018 |  22:13 | Аутор: СРНА

Влада ће наставити с подршком тениском ИТФ фјучерсу Добој

Влада Републике Српске и Министарство породице, омладине и спорта наставиће да помаже одржавање Међународног мушког ИТФ фјучерс турнира у Добоју, које организује Тениски клуб Добој, изјавио је помоћник министра за спорт Драган Јаћимовић.
Добој - тениски турнир - Фото: СРНА
Добој - тениски турнирФото: СРНА

- Похвално је за Тениски клуб Добој да обраћају велику пажњу на младе тенисере, а такође не заборављају ни ветеране - рекао је Јаћимовић на прослави 40 година од формирања ТК Добој.

Он је изразио задовољство што добојски тениски клуб има доста пријатеља и што је превазишао проблеме настале у поплавама из 2014.године.

Јаћимовић је у име Владе Републике Српске преузео Повељу, највише признање ТК Добој за дорпинос и финансијску, али и сваку другу подршку.

Замјеник градоначелника Добоја Дејан Старчевић, који је у име Градске управе преузео Плакету за допринос развоја клуба, честитао је руководству Тениског клуба јубилеј и најавио да ће градска управа наставити да подржава њихов рад.

Предсједник ТК Добој Миодраг Марковић каже да је задовољан постигнутим такмичарским резултатима из претходног периода и најавио инфраструктурне активности у клубу, за које, као и за наставак организовања Међународног мушког ИТФ фјучерс турнира у Добоју, чији је наградни фонд са 15.000 долара повећан на 25.000 долара, очекује подршку Градске управе и Владе Српске.

Некадашњи директор АТП Тениског турнира у Умагу Славко Разбергер каже да је локални клуб успоставио изузетну добру сарадњу са добојским тениским клубом.

- Велико ми је задовољство што су ме позвали да дођем на ову прославу - рекао је Разбергер.

Директор Тениског Клуба Црвена звезда из Београда Слободан Војиновић изразио је задовољство што је имао прилику да заједно са руководством добојског тениског клуба 1996. године организује школу тениса, и што су међусобно успостављени пријатељски односи.

Тениски клуб Добој формиран је 15. јуна 1978. године када су се тениски ентузијасти у Добоју удружили и регистровали ТК Слога Добој.

Клуб је два пута мијењао назив, први пут промијењено у ТК Жељезничар, а након тога клуб је добио име Добој.

Први добојски тенисери у почетку су тренирали уз помоћ искусних тузланских тренера. Временом, клуб је оформио сопствени играчки и тренерски кадар, а тако је и данас.

Први предсједник клуба био је Звонко Гргић, да би исту часну функцију касније обављали Ибро Мулаомеровић, Хазим Шкрго, Мустафа Башић и Владо Благојевић.

Уз њих, немјерљив допринос у стварању услова за развој добојског тениса дали су и Менсур Кикић, Љубиша Миладиновић, Предраг Ерлетић, а из новије генерације Драган Драгичевић и други тениски ентузијасти.

Прве значајне резултате добојски тенисери постигли су осамдесетих година, а најистакнутији појединци у том периоду су били Макаревић, Хускић, Драгичевић, Паравац, Пијетловић, Кљајић, док је једна од најбољих играчица у БиХ била Селма Кикић.

Након паузе током рата, поново је оживио рад тениског клуба, а значајније резултате у том периоду постигли су Драгана Пијетловић, Сњежана Поповић, Невена Арсић, Младен Радуловић, а један од најбољих играча у том периоду био је Дарко Михајловић.

У посљедњих неколико година, клуб има најбољу генерацију у историји, а предводе је Лука Ђурђевић и Жанета Малиновић који златним словима исписују историју добојског тениса.