latinica  ћирилица
11/11/2018 |  10:56 ⇒ 11:25 | Аутор: Агенције

Од данас Завршни мастерс у Лондону

Тениска сезона дошла је до краја и остао је још само један турнир - Завршни мастерс у Лондону. Најпрестижнији АТП турнир у години одиграће се у Лондону, у О2 арени, а на њему ће наступити и петоструки освајач истог Новак Ђоковић.

Новак је Завршни мастерс освајао пет пута и и ове сезоне је први фаворит за титулу. У другој страни жријеба пријети Роџер Федерер, али не би требало отписивати ни осталу шесторицу "изазивача".

Неки први, неки по ко зна који пут... Сви су дошли спремни у Лондон не би ли они били ти о којима ће се причати до почетка наредне сезоне.

Прошлогодишњи завршни турнир освојио је бугарски тенисер Григор Димитров побиједивши у финалу Давида Гофана. Григор је, послије највеће титуле у каријери, одиграо катастрофалну сезону у којој су му сви предвиђали "брејкаут" који се од њега очекује откад је почео професионалну каријеру.

Ипак, на том турниру Рафа Надал је брзо одустао због повреде, а Федерер није личио на себе (пораз у полуфиналу од Федерера), док Новак Ђоковић није учествовао због већ познатих разлога.

Наредна, 2018. година била је препуна занимљивих прича, неизвјесних мечева и великих побједа и било би лијепо "крунисати" је онако како јој приличи – спектаклом у О2 арени и новом титулом у витрини српског тенисера.

На Завршном мастерсу не играју Аргентинац Хуан Мартин дел Потро и Шпанац Рафаел Надал.

Надал се повукао због више повреда, а ни Дел Потро никако да се залијечи. Свакако ће њихово одсуство одузети мало квалитета турниру, али не треба отписивати ни момке који су их замијенили.

У Лондону од данс па до 18. новембра у групи "Лејтон Хјуит" налазе се Федерер, Нишикори, Андерсон и Тим, док су у групи "Гуга Куертен" Ђоковић, Изнер, Чилић и Зверев.

Своју прилику, ако неко одустане, очекују Борна Ћорић и Карен Хачанов.