latinica  ћирилица
12/11/2018 |  08:01 ⇒ 11:25 | Аутор: РТС

Суперкласико на "Бомбоњери" завршен ремијем!

Прво полувријеме велике борбе за шампионат Јужне Америке је завршено без побједника. Бока – Ривер 2:2. Реванш меч заказан 24. новембра на "Монументалу".
Бока Јуниорс – Ривер Плате (фото: twitter.com/bocajrsoficial) -
Бока Јуниорс – Ривер Плате (фото: twitter.com/bocajrsoficial)

Суперкласико у Буенос Ајресу био је онакав каквим су га замишљали сви заљубљеници у фудбал - страст, страст и, наравно, голови.

Бока је повела, иако је до тог 34. минута вјероватно мање показала, голом Абиле. Нападач Боке се ослободио чувара, снажно шутирао, али голман Армани одбранио. Ипак, лопта се одбила поново Абили на ногу, а овај пут је смјестио у мрежу.

"Бомбоњера" је експлодирала. Потпуно одушевљење бројнијих домаћих навијача.

Ипак, трајало је кратко.

Већ у првом нападу по примљеном голу, Ривер узвраћа ударац. Прато је умакао задњој линији Боке и смјестио лопту уз стативу.

Нови "земљотрес" у престоници Аргентине у посљедњим секундама првог дијела игре. Дуга лопта, резервиста Бенедето је највиши у скоку и погађа за 2:1.

Ривер је, ипак, дошао до ремија, ауто-голом Изкјерда у 61. минуту. Прекид, дуга лопта пред гол Боке, а лопту је закачио штопер домаћих и она је завршила у мрежи.

Имала је Бока невјероватну прилику у посљедњим моментима меча, када је Карлос Тевез, који је ушао с клупе, сјајно проиграо Бенедета, али овај пут нападач Боке није успио да савлада Арманија из савршене позиције.

Овако, 2:2 у првом мечу великог финала. Реванш меч, који се игра на Монументалу, заказан је за 24. новембар, a правило гола у гостима не важи.