latinica  ћирилица
12/11/2018 |  09:00 ⇒ 12:07 | Аутор: ТАНЈУГ

Расте број жртава пожара у Калифорнији (ВИДЕО)

Број жртава пожара у Калифорнији порастао је на 31, након што су власти саопштиле да је погинуло још шест особа.
Пожар у Калифорнији - Фото: AFP
Пожар у КалифорнијиФото: AFP

Окружни шериф Кори Хони рекао је да су јуче пронађени људски остаци и пет тијела у кућама и једном возилу у граду Парадајз, чиме је број погинулих у том граду порастао на 29, преноси АП.

Он је додао да се од избијања пожара у четвртак трага за још 228 особа.

Агенције су раније пренијеле да је око 250.000 људи добило наређење да се евакуише како би избјегло ватру, а да породице очајнички трагају за више од 100 особа које су нестале након што је град Парадајз на сјеверу Калифорније опустошен у вишедневном пожару.

Ватра је избила у четвртак, а о силини ватре говори податак да су ватрогасци били немоћни да је спријече да уништи град Парадајз.

Ватрогасци се боре са пожарима на два краја државе - с једним у округу Бут, на сјеверу, гдје је највећи број особа погинуо и с другим око Лос Анђелеса и Малибуа гдје су пронађена два тијела у аутомобилу.

Такође, екипе се боре и против опасних вјетрова Санта Ана, врућих и сувих вјетрова у унутрашњости земље који подстичу ширење пожара. Уз снажне вјетрове, пожар на сјеверу који је букнуо у четвртак постао је најразорнији пожар у историји Калифорније с више од 6.700 уништених кућа, међу којима је и једна болница у Парадајзу, граду од 27.000 становника.