latinica  ћирилица
12/11/2018 |  10:13 ⇒ 10:56 | Аутор: СРНА

Теслићка СДС иде у коалицију са СНСД-ом?

Начелник општине Теслић и предсједник Главног одбора СДС-а Милан Миличевић већ је договорио да ова странка на локалном нивоу иде у коалицију са СНСД-ом, сазнаје "Глас Српске".
Начелник општине Теслић Милан Миличевић - Фото: СРНА
Начелник општине Теслић Милан МиличевићФото: СРНА

Миличевић је и до сада заступао став да треба разговарати са свим странкама, али би улазак у коалицију са теслићким СНСД-ом, који је практично договорен, био озбиљан ударац предсједнику СДС-а Вукоти Говедарици, тврди извор овог листа.

Извор је навео да би врло брзо требало да буде формирана нова скупштинска већина у Теслићу, чија ће окосница бити СДС и СНСД.

"Осим ПДП-а, изван скупштинске већине би могао да остане и теслићки ДНС, а један од разлога је сумња да ДНС није у пуном капацитету радио за заједничког кандидата владајуће коалиције за предсједника Српске, Жељку Цвијановић", објашњава саговорник листа.

Он је додао да су тачне информације да ће послије добојске и зворничке СДС и бијељински одбор затражити оставку Говедарице, као и комплет Предсједништва СДС-а.

"Бијељинска СДС ће предложити Главном одбору да на наредној сједници формира комисију за спровођење унутарстраначких избора и да за њеног предсједника именује управо Милана Миличевића", истакао је извор.