latinica  ћирилица
13/11/2018 |  11:42 ⇒ 14/11/2018 | 07:24 | Аутор: РТРС

Извршни комитет СНСД-а: Вишковић мандатар

Извршни комитет СНСД-а одлучио је да приједлог ове странке за мандатара за састав Владе Републике Српске буде потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић.

Сједници су присуствовали лидер СНСД-а Милорад Додик, потпредсједница Жељка Цвијановић, генерални секретар Лука Петровић и остало руководство партије.

Портпарол СНСД-а Радован Ковачевић рекао је на конференцији за медије да је на данашњој сједници разматран изборни резултат СНСД-а и да је ова странка изузетно задовољна оствареним резултатима.

Ковачевић је истакао да је СНСД испунио све зацртане циљеве, подсјетивши да су кандидати ове странке за српског члана Предсједништва БиХ, Милорад Додик, и предсједника Српске, Жељка Цвијановић, остварили побједу. Он је подсјетио да је ова странка освојила највише мандата за НСРС и највише мандата за ПД ПС БиХ из Републике Српске.

- СНСД остаје убједљиво највећа политичка странка у Републици Српској, а у овом мандату још снажнија. СНСД је најјача политичка странка из Српске на нивоу БиХ и најјача политичка странка у БиХ - поручио је Ковачевић.

Он је навео да ће ова странка, након процеса формирања власти у Српској и на нивоу БиХ, кренути у детаљну анализу изборних резултата у свим локалним одборима СНСД-а и да ће на основу те анализе имати одређене реакције за сваки појединачни општински одбор.

Ковачевић је рекао да је Извршни комитет донио смјернице за разговоре са свим коалиционим партнерима.

- Вјерујемо да ће дио скупштинске већине у овом мандату, уз СНСД бити ДНС, СП, Уједињена Српска, а вјерујемо и НДП, као и група Обрена Петровића - навео је Ковачевић.

Он је подсјетио на данашње разговоре са коалиционим партнерима и изразио увјерење да ће Српска ускоро добити нову Владу.

Подсјећамо, данас су почели састанци функционера СНСД-а, предвођених предсједником странке, са челницима СП-а, ДНС-а и Уједињене Српске.

Након састанка руководства СНСД-а и СП-а, Ковачевић је изјавио да ове двије странке остају коалициони парнтери и у наредне четири године.

Функционери СНСД-а, предвођени предсједником странке Милорадом Додиком, одржали су састанак са челницима ДНС-а.