latinica  ћирилица
14/11/2018 |  09:38 ⇒ 10:34 | Аутор: СРНА

Јеринић: Јасно ко стоји иза пријетњи Петровићу и његовој породици

Пријетње смрћу које су упућене градоначелнику Добоја Обрену Петровићу и његовој породици у директној су вези са његовим политичким одлукама које је донио у посљедње вријеме, изјавио је Срни члан добојског Градског одбора СДС-а Борис Јеринић.
Борис Јеринић - Фото: РТРС
Борис ЈеринићФото: РТРС

Јеринић је истакао да је Петровић пријетње пријавио полицији и да ће она одлучити да ли ће бити појачано обезбјеђење њега и његове породице.

"Јасно је ко то ради, али не могу да схватим да људи узимају себи за право да могу да пријете било коме. Вјерујемо у истражне органе да ће открити ко је упутио пријетње и по чијем налогу је то учињено, те да ће бити санкционисани. Мислим да су повезане пријетње Петровићу и /Миловану/ Бјелици", нагласио је Јеринић.

Према његовим ријечима, на овај начин је пређена црвена линија у политичком дјеловању, јер се на мети нашла и Петровићева породица.

"Имали смо изборе, људи су на изборима рекли шта мисле. Свако има право на политичко дјеловање и слободно изражавање политичке воље. Нико нема право да забрањује другоме да он дјелује политички онако како мисли да је исправно за грађане. Пријетње су вјероватно повезане и са данашњим разговором Петровића са предсједником СНСД-а и новоизабраним српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком", истакао је Јеринић. 
 
Петровићу и његовој породици упућене су јуче пријетње смрћу посредством званичне мејл адресе у Градској управи Добој.

"Нека знаш, од данас нико ти не гарантује живот теби и твојој породици", наводи се у пријетећој поруци која је стигла у 13.10 часова.

У поруци особа потписана као "Петарп001" назива Петровића, који је недавно искључен из СДС-а, Вуком Бранковићем, тврдећи да је "издао Српску и отишао највећем непријатељу Српске Републике".

Иста пријетња и од истог потписника јуче је у 13.14 часова упућена и начелнику општине Соколац Миловану Бјелици и његовој породици.