latinica  ћирилица
14/11/2018 |  12:15 ⇒ 17:16 | Аутор: РТРС

Конститутивна сједница Народне скупштине Српске 19. новембра

Конститутивна сједница Народне скупштине Републике Српске биће одржана 19. новембра у 14.00 часова, договорено је на састанку представника парламентарних странака у НСРС.
Састанак представника парламентарних странака - Фото: РТРС
Састанак представника парламентарних странакаФото: РТРС

Првом сједницом ће предсједавати најстарији посланик Дане Малешевић и три најмлађа посланика из странака са највише гласова и то Денис Шулић, Александар Главаш и Давор Шешић.

Такође, договорен је и распоред сједења, а још није прецизирано колико ће бити потпредсједника Народне скупштине Српске.

На састанку, који је сазвао и којим je предсједаваo предсједник Народне скупштине Српске Недељко Чубриловић, између осталог, утврђени су и приједлози закључка о покретању иницијативе за избор делегата из Републике Српске у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ и о покретању иницијативе за избор делегата у Вијећу народа Републике Српске.

Утврђен је распоред сједења у сали за сједнице Народне скупштине, приједлог одлуке којом се одређује број потпредсједника Народне скупштине, као и приједлог састава скупштинске Комисије за избор и именовања.

Заклетве на овој сједници положиће новоизабрани српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и новоизабрана предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић.

Према скупштинском пословнику, на конститутивној сједници биће потврђени посланички мандати, бираће се руководство Народне скупштине, као и предсједници и чланови скупштинских комисија и одбора.