latinica  ћирилица
14/11/2018 |  17:45 ⇒ 21:51 | Аутор: СРНА

Босанчић: Тражимо оставку Павића, не желимо даљу тајкунизацију ДНС-а

Градски одбор ДНС-а Бањалука затражиће оставку предсједника странке Марка Павића јер ако је неко одговоран за стање у ДНС-у онда је то он, рекао је Срни секретар бањалучког одбора ДНС-а Боран Босанчић.
Боран Босанчић (Fото:atv) -
Боран Босанчић (Fото:atv)

Босанчић је истакао да Градски одбор Бањалука не жели да дозволи даљу тајкунизацију странке.

"ДНС данас више подсјећа на СДС у периоду 2000-2006. него на изворне принципе ДНС-а. Не требамо се играти вољом бирача, имајући у виду да је Павић 2014. године рекао да ћемо имати предсједника Владе Републике Српске, а 2018. године да ћемо имати кандидата за предсједника Српске или члана Предсједништва БиХ, потом и да ћемо имати предсједника Владе, а од тога нема ништа. Политика треба да се води на реалним основама и ми желимо да се вратимо изворним принципима ДНС-а и реалним обећањима нашим бирачима која можемо испунити", нагласио је Босанчић.

Према његовим ријечима, одлука Предсједништва ДНС-а о разрјешењу замјеника предсједника странке Недељка Чубриловића је неприхватљива за Градски одбор ДНС-а Бањалука.

"Чубриловић је оснивач странке и дао је огроман допринос њеном развоју у Бањалуци. Ми не желимо да прихватимо да странка буде вођена на начин да свако може да буде потпредсједник странке осим оних који су њени дугогодишњи чланови. Апсолутно не желимо да прихватамо такве принципе и да кадровску и сваку другу политику воде људи који су у ДНС-у мање од пола године. Павић је то све омогућио и ми не можемо да на тај начин даље функционишемо и због тога тражимо од њега да поднесе оставку", истакао је Босанчић.

Он је додао да уважавају Павићеве дугогодишње заслуге, али да је вријеме за модернији и снажнији ДНС.