latinica  ћирилица
15/11/2018 |  12:14 ⇒ 13:44 | Аутор: РТРС

Говедарица искључио Јеринића из СДС-а

Предсједник Српске демократске странке Вукота Говедарица искључио је Бориса Јеринића из чланства странке.
Борис Јеринић (Фото: opstinasokolac.net) -
Борис Јеринић (Фото: opstinasokolac.net)

Говедарица је искључио Јеринића због теже повреде Статута странке и дјеловања супротног званичним ставовима СДС-а, саопштено је из СДС-а.

"Не поштујући Статут и одлуке Главног одбора странке, Јеринић дужи период дјелује против интереса Српске демократске странке. Јеринић је јуче, у пратњи градоначелника Добоја Обрена Петровића и Уроша Гостића, присустовао састанку са делегацијом Савеза независних социјалдемократа, иако није имао овлашћење страначког органа да се на томе састанку појави", саопштено је из СДС-а.

Из ове странке наводе да је "на том састанку, како је најавио портпарол СНСД-а, донесена одлука да посланици СДС-а из Добоја политички рад наставе у клубовима СНСД-а у ПС БиХ и у Народној скупштини Републике Српске, што је супротно Статуту и званичним ставовима Српске демократске странке".

- Поручујем члановима и симпатизерима Српске демократске странке да ћемо учинити све да странку сачувамо од мешетара и трговаца. Српску демократску странку сачуваћемо досљедном политиком и нећемо дозволити да нас неодговорни појединци изруче онима који желе да СДС нестане, уједно правећи од лажних патриота националне хероје - рекао је Говедарица.