latinica  ћирилица
16/11/2018 |  08:11 | Аутор: РТРС

БиХ ремијем овјерила пласман у виши ранг

Репрезентација Босне и Херцеговине остварили је велики успјех послије ремија без голова са Аустријом у петом колу Лиге Б Лиге нација пласманом у виши ранг, односно А лигу.
Фудбалска репрезентација БиХ - Фото: Анадолија
Фудбалска репрезентација БиХФото: Анадолија

Обје репрезентације су пропустиле по неколико прилика за гол. Един Вишћа је у 26. минуту пропустио шансу за БиХ, Арнаутовић пола сата касније за Аустрију када је изблокиран.

Харис Дуљевић је добро шутирао у 64. минуту, одбранио му је Хајнц Линднер и остало је 0:0.

Босна и Херцеговина је ремијем освојила један бод и математички обезбједила прво мјесто у трећој групи Лиге Б које им је обезбједило пласман у Лигу А од наредне сезоне Лиге нација.

-Први смо у групи са 10 бодова, примили смо само један гол. Гледаћемо извлачење групе и мислим да ови момци заиста имају квалитет, добили су и самопоуздање, "бацају се на главу", постали су права екипа и мислим да је све осим одласка на Еуро неуспјех. Мислим да ћемо кроз "праве" квалификације покушати пласирати се директно, и без Лиге нација... Чињеница да смо сада у елитној групи Лиге нација сигурно је један велики успјех и за мене као тренера, али и за БиХ - истакао је Роберт Просинечки, селектор БиХ репрезентације.

БиХ је трећа екипа која је обезбједила пласман у Лигу А из нижег ранга, након што су исто још раније урадиле Русија и Украјина.