latinica  ћирилица
19/11/2018 |  16:15 ⇒ 20/11/2018 | 09:09 | Аутор: РТРС

Додик: У Сарајево идем да одрадим посао за Српску

Члан Предсједништва БиХ из Републике Српске Милорад Додик рекао је да је поносан, јер је до сада испунио све циљеве на очувању Српске.

"Остајем у Српској. Тренутно идем у Сарајево да одрадим важан посао за Републику Српску", истакао је Додик.

Навео је да ће његов глас у Предсједништву бити јак, колико и глас посланика у НСРС.

"Послије два мандата на мјесту предсједника Републике Српске осјећам се поносно, јер сам испунио све циљеве на очувању Српске. Хвала свима који су гласали за мене, али и онима који нису, јер су показали демократију Српске, која има право да бира. Подршка коју сам добио сматрам обавезом, а не наградом, да предано радим сваки дан у интересу Републике Српске. Мени ће Српска бити светиња. Ако нешто друго то буде, онда смо на погрешном путу! Ријеч патриотизам биће важна у наредне четири године, и она ће ме подсјећати сваки дан у наредне четири године", рекао је Додик.

Он је нагласио да је једини пут борба за интересе Српске.

"Не мислим да мој рад у Сарајеву може бити лишен сарадње са институцијама Републике Српке. Нити једна моја одлука неће бити без сагласности институција Српске, и то је тако легитимно, и једино исправно. Заклетву и треба да положим овдје, тамо гдје сам изабран, у срцу Републике Српске", истакао је Додик.

Поручио је да оно што неће бити интерес Републике Српске, неће бити ни Босне и Херцеговине.

"Нећемо дозволити да Српска буде прегласана или мајоризована. Нећу допустити да друга два члана у било којем смислу зауставе Републику Српску и очекујем да с истим сензибилитетом односе према мени, али и Републици Сропској", закључио је Додик.