latinica  ћирилица
21/11/2018 |  16:35 | Аутор: СРНА

Тодорић најавио освајање власти на изборима?

Бивши власник "Агрокора" Ивица Тодорић, осумњичен за превару од неколико стотина милиона евра /више од милијарду куна/ из ове компаније, рекао је да ће изаћи на изборе у Хрватској и освојити власт.
Ивица Тодорић - Фото: nezavisne novine
Ивица ТодорићФото: nezavisne novine

Тодорић је рекао да на тако планира да промијени и покрене Хрватску, преноси портал "Индекс".

Тодорић је јуче уз кауцију од милион евра изашао на слободу, гдје ће остати до окончања поступка који се води против њега. Тодорићу је одузет пасош и без судског одобрења не може да напушта Загреб.

Ванрасправно вијеће загребачког Жупанијског суда је 15. новембра закључило да Тодорић може истражни затвор замијенити мјерама опреза и кауцијом, а његова одбрана је раније тврдила да немају толико новца.

Загребачки Жупанијски суд 8. новембра одредио је истражни притвор Тодорићу због опасности од бијега.

Тодорић је побјегао из Хрватске у Лондон, гдје је ухапшен 7. новембра прошле године на основу европског налога који је расписала Хрватска, а истог дана је пуштен на слободу уз гаранцију од 100.000 фунти и мјере опреза.

Суд у Лондону у априлу је наредио да Тодорић буде изручен Хрватској. Суд 25. октобра није дозволио Тодорићу да поднесе жалбу поводом одлуке о његовом изручењу Хрватској да би се суочио са оптужбама за превару.

Компанија "Агрокор" је под државном управом од априла прошле године.