latinica  ћирилица
22/11/2018 |  12:36 ⇒ 18:45 | Аутор: СРНА

Стојановић: Успјешна пословна година

Вршилац дужности директора Рудника и Термоелектране Угљевик Чедомир Стојановић рекао је да ће пословна година бити завршена успјешно и са премашеним плановима који су били врло амбициозни.
РиТЕ Угљевик - Фото: РТРС
РиТЕ УгљевикФото: РТРС

"Планирана производња 1.780 гигават часова електричне енергије и више од два милиона тона угља биће премашена, што је значајно за енергетски систем Републике Српске у којем учествујемо са 30 одсто производње струје", рекао је Стојановић новинарима.

Поводом крсне славе предузећа - Мратиндана, у Управној згради РиТЕ Угљевик одржан је традиционални пријем за новинаре и представнике медијских кућа у регији, на којем је менаџмент захвалио на успјешној сарадњи.

Стојановић је подсјетио и на завшени ремонт постројења, пет дана прије рока и похвалио ангажовање свих запослених.

Говорећи о инвестицијама, Стојановић је навео да је у току рад на одсумпоравању, што је међу највећим инвестицијама у Српској, чиме ће ова електрана бити еколошки најприхватљивија у региону.

Према његовим ријечима, планови предузећа амбициозни су и за наредну пословну годину, као и наставак осавремењавања и оптимализација производње.

У разговору са новинарима, чланови управе РиТЕ су указали на друштвену одговорност предузећа, које је покретач привредног развоја у регији и велики ослонац и помоћи борачкој популацији, социјално угроженима, као и културним и спортским клубовима у Српској.