latinica  ћирилица
22/11/2018 |  13:59 ⇒ 15:20 | Аутор: СРНА

Вучић: Албанске трупе кренуле ка сјеверу Космета

Предсједник Србије Александар Вучић саопштио је данас у Београду да су Албанци на Косову и Метохији поново покренули своје трупе и кренули ка сјеверу и да је ситуација у вези са Косметом много лошија него иначе.
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић) -
Александар Вучић (Фото:Sputnik / Радоје Пантовић)

"Добили смо нове информације о покрету албанских трупа ка сјеверу Косова. Поново су узели глисер којим се Тачи возио по Газиводама. Могуће је да креће у контролу језера Газиводе или желе да контролишу зелени прелаз да би спријечили било какав проток робе", рекао је Вучић на почетку састанка са представницима Срба на Косову и Метохији.

Каже да има информацију да је Рамуш Харадинај рекао да неће уклонити сто одстотну таксу на робу из централне Србије, док Србија не призна независност самопроглашеног Косова.

"То нас доводи у ужасну позицију, али и говори да иза тога стоје неке велике силе, јер није то из његове главе изашло. Он је то прочитао са неког папира, а срећом био је довољно неопрезан да то изнесе", истакао је Вучић.

Поручио је да Београд неће признати независност Косова.

"Добро морамо да се спремимо за дугу и тешку борбу пошто му независност нећемо признати", рекао је Вучић.

Састанку присуствују српски посланици, предсједници општина на Косову и Метохији, директори предузећа и други српски  представници као и представници Владе Србије.