latinica  ћирилица
22/11/2018 |  14:15 ⇒ 15:30 | Аутор: ТАНЈУГ

Кокеза: Послије 5. децембра о свему, па и о селектору

Предсједник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза изјавио је да се о смјени селектора Младена Крстајића неће оглашавати до жријеба квалификација за "Еуро 2020. године".
Славиша Кокеза - Фото: B92
Славиша КокезаФото: B92

"Нећу се оглашавати прије жријеба квалификација за Европско првенство. Послије 5. децембра можемо да разговарамо о било којој теми", рекао је Кокеза Танјугу.

Ова изјава првог човјека ФСС ипак нешто можда и говори, поготово послије медијских спекулација које су се појавиле а које највљују да Крстајић одлази, што је и он сам индиректно потврдио на конференцији за медије послије побједе против Литваније и пласмана у Б Лигу нација.

"Далеко је март", рекао је тада Крстајић, недуго пошто је констатовао да му је пао камен са срца и да му је година на функцији селектора најтежа у каријери.

Незванично се може чути да је, ако Крстајић оде, главни фаворит да га наслиједи Драган Стојковић Пикси, за кога Кокеза никад није крио да му је највећа жеља, али је питање да ли ће успјети да са тренером кинеског Гванџуа Р.Ф. "премости" јаз у огромној разлици у плати.

Такође, очигледмо је да је садашњи сценарио са Крстајићем готово идентичан ономе од прије годину дана када је смијењен Славољуб Муслин.

И Муслин је тада добио отказ, и поред оствареног циља и пласмана на Мундијал. И Крстајић је пласманом у Б Лигу нација остварио план, али изгледа "пада" на истој ствари - саставу тима.

Као што је Муслин тврдоглаво одбијао да позове Сергеја Милинковића-Савића, тако је Крстајић "прецртао" Луку Миливојевића, Матију Настасића, Бранислава Ивановића, Душка Тошића...

Осим тога, константно је одбијао да игра са два шпица, упркос "притиску новинара", као и јасној поруци предсједника Кокезе да је опција са Пријовићем и Митровићем права, поготово против Литваније или Румуније кад имаш играча више.

На крају крајева, Крстајић је у другом полувремену меча против Литваније "попустио" и увео Пријовића, а епилог је познат - четири гола, један његов, плус асистенција...

Како сад ствари стоје, Србија ће у нове квалификације са новим селектором. Али, сачекајмо пети децембар.