latinica  ћирилица
22/11/2018 |  15:30 | Аутор: Б92

Сити планира највећи трансфер у историји клуба!

Талентовани фудбалер Ајакса Френки де Јонг би ускоро требало да се пресели на Острво и појача шампиона Премијер лиге Манчестер сити.

Манчестер сити је иза себе у трци за 21-годишњег Де Јонга оставио Барселону, а помиње се да је један од кључних разлога за то сарадња са Пепом Гвардиолом.

"Грађани" су, преносе британски медији, обавијестили челнике Ајакса да су спремни да за талентованог Холанђанина издвоје чак 70 милиона евра, плус 20 милиона евра бонуса.

Овим трансфером Френки би постао најскупљи фудбалер у историји Ситија, чиме би престигао Ријада Махреза који је љетос дошао у Гвардиолин састав за 68 милиона евра.

Иако би трансфер требало да буде ускоро договорен Де Јонг не би требало да се прикључи Ситију све до сљедеће сезоне.

"Гоал" пише да је Барса одустала од Де Јонга јер мисли да нема шансе да га приволи прије клуба из Енглеске, па је своју пажњу окренула везисти Пари Сен Жермена Адријену Рабиоу, којем уговор истиче следећег љета.

Једна трка можда јесте завршена, али друга тек почиње између Барсе и Ситија. Оба клуба, поред још пар европских гиганта, заинтересована су за Де Јонговог саиграча Матијса де Лихта, 19-годишњег штопера.

Де Лихт је већ дуже вријеме на мети многих највећих клубова у Европи и питање је тренутка када ће напустити Ајакс, с обзиром да је сматран једним од најбољих младих дефанзиваца на свијету.

Како ствари стоје, српски репрезентативац Душан Тадић би наредне сезоне могао да остане без два кључна играча у екипи.