latinica  ћирилица
22/11/2018 |  15:45 | Аутор: СРНА

Власеница непресушни извор кошаркашких талената

Власеничанка Андреја Станковић (14) шеста је кошаркашица из ове мале средине која ће спортску каријеру наставити у једном од најтрофејнијих клубова у Србији - женском Кошаркашком клубу Црвена звезда.
Власеница - Андреја Станковић - Фото: СРНА
Власеница - Андреја СтанковићФото: СРНА

Андреја је љетос потписала приступницу, те постала члан Црвене звезде за коју је већ одиграла седам утакмица - четири у регионалној лиги кошаркашица узраста до 15 година и три у српском шампионату, те је већ у првим наступима потврдила несумњив кошаркашки таленат.

Она је Срни рекла да је са Звездом договорила да док не заврши основну школу тренира у Власеници, након чега планира да упише Спортску гимназију у Београду.

"Имам велике амбиције у кошарци и жеља ми је да једном заиграм и у НБА лиги", истакла је Андреја.

Осим ње, чланице Звезде раније су постале и Власеничанке Николина Деурић, Нина Тешић, Дајана Павловић, Тања Милошевић и Хелена Ковачевић, које су само дио дуге кошаркашке колоне талената која је у протеклих 48 година изашла из Кошаркашког клуба Власеница и тренера Радике Перендића.

Дио тог сјајног низа су и већ афирмисане кошаркашице Иванка Матић и Јована Лазић из београдског Партизана, Жаклина Милошевић из новосадске Војводине, Анђела и Николина Делић из Цинкарни из Цеља, те Николина Џебо, која је играчица подгоричке Будућности.

Перендић је једнако поносан и на бивше играчице Гордану Зекић и Мериму Феризовић из КК Босна, Стојанку Дошић и Мерхунису Тихић из КК Јединство, Биљану Савић из КК Хемофарм, Миладу Орашанин из КК Жељезничар и многе друге.

Перендић је Срни открио да су свакодневни рад и одрицање - рецепт за успјех.

"Та дјеца се одрекну нечега овдје у Власеници, али зато у будућности оне постају београдске дамице и са клубом обиђу свијет", рекао је Перендић.

Он је истакао да су власеничке кошаркашице редовне учеснице контролних тренинга које организује Кошаркашки савез Србије, а на којима буду селектоване најталентованије младе играчице.

"Осам наших играчица је прошло у други круг, након првог селективног тренинга у Лозници. Сљедећи контролни тренинг је у Ужицу, у недјељу, 25. новембра. Селекција је веома ригорозна и само квалитет долази до изражаја", рекао је Перендић и додао да је и то потврда да је Власеница, као мало која друга средина, непресушни извор кошаркашких талената.