latinica  ћирилица
22/11/2018 |  16:10 ⇒ 17:39 | Аутор: РТРС

РиТЕ Угљевик: Пословна година завршена успјешно и с премашеним плановима

Пословна година у РиТЕ Угљевик биће завршена успјешно и с премашеним плановима који су били врло амбициозни, рекао је Чедомир Стојановић в.д. директора овог предузећа, гдје је традиционално одржан пријем за новинаре и представнике медијских кућа поводом крсне славе предузећа.

Чланови управе РиТЕ указали су на друштвену одговорност предузећа, које је покретач привредног развоја у региону и велики ослонац и помоћи борачкој популацији, социјално угроженима, као и културним и спортским клубовима у Српској.

"Једна од најважнијих улога је што смо одмах послије рата ријешили питање запошљавања бар једног члана породице погинулог радника предузећа. Заједно са синдикатом и радницима предузећа основали смо Фонд солидарности и дјелујемо у интервентним ситуацијама", рекао је Алекса Ђукановић, извршни директор за правне послове у РиТЕ Угљевик.

У РиТЕ Угљевик су веома задовољни овом пословном годином и очекују да премаше зацртане планове.

Вршилац дужности директора РиТЕ Чедомир Стојановић подсјетио је и на завршени ремонт постројења, пет дана прије рока, као и на једну од највећих инвестиција у Срспој – радови на постројењу за одсумпоравање чиме ће угљевичка електрана бити еколошки најприхватљивија у региону.

"Планирана производња од 1.780 гигават часова електричне енергије и више од два милиона тона угља биће премашена, што је значајно за енергетски систем Републике Српске у којем учествујемо са 30 одсто производње струје", нагласио је Стојановић.

Према његовим ријечима, планови предузећа амбициозни су и за наредну пословну годину, као и наставак осавремењавања и оптимализације производње.