latinica  ћирилица
22/11/2018 |  17:34 ⇒ 17:34 | Аутор: РТРС

МУП Српске промовисао 212 кадета

МУП Српске промовисао је 212 кадета 19. класе Полицијске академије. Са свечаности је поручено да Српска тиме показује способност, капацитет и свијест о томе колико је важно образовање нових генерација припадника МУП-а који ће бити дио безбједносног система Српске и водити рачуна о имовини и грађанима. Промоцији је присустовала предсједница Републике Српске, Жељка Цвијановић.

Оправдати повјерење МУП-а и оних који су учествовали у образовању циљ је Бранкице Поњарац из Хан Пијеска, прворангиране кадеткиње Полицијске академије у 19. класи.

- Улазим чистог мотива и здравих амбиција у ову службу, првенствено у служби грађана и заштити уставног поретка - каже Бранкица.

Школовање кадета на Полицијској академији трајало је 13,5 мјесеци. Већ сутра биће на радним мјестима у полицијским станицама широм Републике Српске.

- Ово је најбоља гаранција и МУП ће имати обучен кадар, спреман да одговори свим безбједносним ризицима, пријетњама и изазовима - истакао је Миле Шикман, начелник Управе за полицијску обуку МУП-а Српске.

Министар унутрашњих послова Драган Лукач нагласио је да је у мандату Владе на челу са Жељком Цвијановић одшколовано највише полицајаца од оснивања Академије.

- То говори да је Влада препознала значај увођења нових младих кадрова у састав МУП-а - рекао је Лукач.

Завршетком школовања ова генерација кадета показује да Република Српска има начин да заштити јавни поредак и безбједност, грађане и њихову имовину - каже предсједница Републике Жељка Цвијановић..

- Задовољна сам свиме што сам видјела на промоцији. То значи да су све одлуке које је Влада раније доносила биле оправдане и дају резултат - каже Цвијановићева.

326 полазника 20. класе Полицијске академије већ је почело школовање и ријеч је о највећој генерацији која ће бити одшколована на тој академији.