latinica  ћирилица
22/11/2018 |  19:37 ⇒ 19:40 | Аутор: РТРС

Сарајево: Чеферин отворио Кућу фудбала

Предсједник УЕФА Александер Чеферин и предсједник ФС БиХ Елведин Бегић открили су постамент и званично отворили “Кућу бх фудбала у Сарајеву.
Чеферин и Бегић (nfsbih.ba) -
Чеферин и Бегић (nfsbih.ba)

Нова пословна зграда Фудбалског савеза Босне и Херцеговине свечано је отворена данас у Сарајеву.

-Посљедњих година опоравили смо свој кредибилитет и стабилност, постигнут је значајан напредак који је крунисан у спортском смислу, прошле седмице, пласманом “А“ селекције у највиши ранг такмичење Лиге нација а данас отварањем куће фудбала - поручио је Дино Бегић, предсједник ФС БиХ.

Он се посебно захвалио и представницима регионалних савеза:

-Подршка коју имамо од кровних организација ФИФА и УЕФА значи нам пуно и нећемо изневјерити њихова очекивања и повјерење. Овај објекат остављамо генерацијама иза нас да свједочи једном времену доброг и транспарентног управљања, времену реформи и промјена, времену успјеха, храбрости и постојања визије.

Комплетан пројекат коштао је око 10 милиона КМ, од чега је УЕФА донирала девет милиона, а ФИФА један милион. Ријеч је о средствима из намјенских фондова УЕФА и ФИФА за куповине зграда националних савеза.

Присутнима се обратио и Александер Чеферин.

- Привилегија и задовољство за мене је што сам данас овдје. Драго ми је да ће Босна и Херцеговина бити богатија за нови спортски објекат. Ово је велики корак у развоју фудбала у вашој земљи. Важан задатак је урађен и цијели свијет се диви пласманом репрезентације БиХ у елитни ранг Лиге нација, као и великим играчима попут Едина Џеке и Миралема Пјанића - рекао је предсједник УЕФА и наставио:

-Многи заборављају како је све почело и мало савеза је имало тако тешку стартну позицију као ФС БиХ, али је ухваћен корак за елитом, а све то захваљујући преданом раду. Успјех је дошао и због квалитетног рада са млађим категоријама. БиХ је међу лидерима када је ријеч о броју организованих турнира за млађе узрасте, а потврда квалитетног рада је и пласман “У-17“ селекције на Европско првенство три пута узастопно.

Чеферин каже да ће УЕФА наставити да подржава рад Савеза:

-Имате таленат, перспективу, одлично руководство и надарене играче, али и лошу инфраструктуру. О томе смо у прошлој посјети разговарали и са представницима власти. Фудбал нас учи тимском раду и без заједништва ово не би било могуће. УЕФА ће наставити да буде поуздан партнер ФС БиХ и надам се да ће наредни пројекти бити у циљу развоја инфраструктуре.

Чину отварања присуствовале су бројне званице из ФИФА, УЕФА, регионалних фудбалских асоцијација, бх. фудбала.