latinica  ћирилица
22/11/2018 |  20:33 | Аутор: БЕТА

Рукометашице Србије отпутовале на Куп Карпата

Женска рукометна репрезентација Србије отпутовала је данас за Букурешт, гдје ће у петак и суботу учествовати на Купу Карпата.
Рукометашице Србије - Фото: Novosti.rs
Рукометашице СрбијеФото: Novosti.rs

Екипа Љубомира Обрадовића ће сутра од 17.30 одмјерити снаге са селекцијом домаћина, док ће се у другом полуфиналу састати селекције Румуније Б и Русије.

"Било би одлично да играмо са Рускињама, јер се са њима укрштамо у групи главне фазе. Да одрадимо оно што нам стручни штаб стави као циљ, да успијемо да се спремимо за првенство максимално и останемо здраве", рекла је капитен репрезентације Катарина Крпеж Шлезак.

Куп Карпата биће посљедња провјера рукометашицама Србије пред наступ на Европском првенству у Француској које почиње 29. новембра.

Крпеж Шлезак од 2008. године и Европског првенства у Македонији није пропустила ниједно велико такмичење у дресу с државним грбом, а предстојеће у Француској ће јој бити девето. Она је по томе апсолутна рекордерка када је у питању српски женски рукомет.

"Одлично се осјећам. Први пут у каријери имам малих проблема с раменом, али ништа није озбиљно. Трудим се да будем здрава, да дам свој максимум. Сви сањамо да играмо за репрезентацију, тако и ја. Здрава сам, хвала Богу, док год ме желе, ту сам да помогнем екипи", рекла је Крпеж Шлезак.

Србија је у групи са Пољском, Данском и Шведском. Крпеж Шлезак је навела да је Пољска можда селекција с најслабијим рејтингом од те три репрезентације, али је истакла да њена екипа никог не смије да потцјењује.

"Можемо да се носимо са свима, само да се боримо и неће бити проблема. Све три екипе играју на исти фазон, пуно се трчи, биће тешко у сва три меча", рекла је Крпеж Шлезак.