latinica  ћирилица
24/11/2018 |  13:39 ⇒ 17:26 | Аутор: СРНА

Стевандић: Скидање заставе Српске - покушај понижења српског народа

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић оцијенио је да је уклањање заставе Републике Српске испред кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика некултуран и варварски чин и покушај понижења Српске, Додика и српског народа.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

Он је упитао чланове Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Шефика Џаферовића да ли након ноћног уклањања заставе Српске испред кабинета предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика у Сарајеву треба да се са сваког мјеста у Српској поскидају заставе БиХ?

"То говори да господа Комшић и Џаферовић не разумију да постављање заставе није ништа лично и да је поштовање једног народа поштовање онога што га чини, култура, застава и слично. У згради Предсједништва БиХ представљено је 49 одсто БиХ или цијела Српска. Она се не може представљати без српског члана Предједништва, српске заставе и свега што нас чини као конститутиван народ", рекао је Стевандић Срни.

Он је изразио наду да ће Комшић и Џаферовић то брзо схватити или ће у супротном бити окарактерисани као људи који су примитивно упропастили могућност да се понашају државнички.

Застава Републике Српске која је била истакнута испред кабинета предсједавјућег Предсједништва БиХ у Сарајеву уклоњена је синоћ на захтјев кабинета бошњачког члана Шефика Џаферовића.

Застава Српске била је истакнута и јуче, поред заставе БиХ, у свечаном салону када је Додик примао акредитивна писма амбасадора Србије Александра Ђорђевића.