latinica  ћирилица
26/11/2018 |  16:07 ⇒ 16:31 | Аутор: СРНА

Бабић: Приоритет запослење инвалида

Предсједник Савеза удружења цивилних жртава рата Републике Српске Душан Бабић изјавио је данас након консултација са мандатаром за састав нове владе Српске Радованом Вишковићем да је приоритет Савеза да се распише конкурс по питању формалног запослења инвалида.
Влада Српске - Фото: РТРС
Влада СрпскеФото: РТРС

Бабић је подсјетио да је Влада Српске прошле године одобрила 300.000 КМ подстицаја за ту сврху, те да је конкурс требало да буде расписан прошле године у оквиру Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида Српске из Приједора, али да то није реализовано.

"Надам се да ће то бити реализовано, ако не до краја ове године, онда у првом кварталу наредне године", рекао је Бабић.

Он се нада да ће се у наредном периоду ријешити одређени проблеми који до сада нису били рјешавани, као што је финансирање рада организација овог савеза.

"На састанку је било ријечи и о побољшању материјалног стања цивилних жртава рата у Републици Српској, као и о повећању инвалиднина, те се надам де ће док се Влада формира, у јануару и фебруару бити испоштован закон који предвиђа повећање цивилних инвалиднина", рекао је Бабић.

Он је изразио задовољство досадашњом сарадњом са Владом Републике Српске, те захвалио Вишковићу на издвојеном времену и указаном интересовању да саслуша потребе чланова овог савеза.