latinica  ћирилица
27/11/2018 |  10:46 ⇒ 14:35 | Аутор: РТРС

Додику пријећено смрћу због заставе Српске у Предсједништву БиХ

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик и чланови кабинета српског члана Предсједништва добили су јуче пријетње смрћу, саопштено је из кабинета предсједавајућег Предсједништва.
Милорад Додик - Фото: Тwitter
Милорад ДодикФото: Тwitter

За Срну је речено да је позив упућен са њемачког броја на телефонски број у кабинету предсједавајућег Предсједништва БиХ, те да је непозната особа почела да вријеђа Додика и његове сараднике говорећи "да ће их све запалити".

- Пријетње су упућене због постављања заставе Републике Српске у кабинету предсједавајућег Предсједништва. Позив је упућен јуче, непосредно прије истека радног времена у коме је непозната особа најстрашније вријеђала Додика и запослене у његовом кабинету - рекли су у кабинету предсједавајућег Предсједништва БиХ.

Из кабинета предсједавајућег саопштено је да су о наведеној пријетњи обавијештене надлежне службе.

"Предузимају се мјере и радње из њихове надлежности, с циљем откривања починиоца и утврђивања елемената овог кривичног дјела", наведено је у саопштењу.

Агенција за истраге и заштиту БиХ покренула је истрагу након што им је пријављено да је предсједавајућем Предсједништва БиХ Милораду Додику пријећено смрћу.