latinica  ћирилица
30/11/2018 |  10:34 ⇒ 11:11 | Аутор: СРНА

"Хапшење Медојевића демонстрирање силе"

Социјалистичка народна партија Црне Горе оцијенила је данас да хапшењем предсједника Покрета за промјене и народног посланика Небојше Медојевића, власт Црне Горе демонстрира силу према политичким неистомишљеницима.
Црна Гора - Фото: илустрација
Црна ГораФото: илустрација

"Умјесто да се у друштву оптерећеном подјелама, успостави и заживи дијалог и поради заједнички на стратегији изласка из дубоке друштвено-економске кризе, актуелна власт демонстрира силу према политичким неистомишљеницима", саопштено је из СНП-а.

Из те партије наводе да се хапшењем народног посланика након завршетка сједнице парламента, мимо свих законских процедура, упућује порука свим сегментима друштва да је брутална сила дозвољена и да се уводи опште безакоње у политичким обрачунима.

"Штета учињена оваквим чином је већ ненадокнадива. Нимало европски и нимало демократски", наведено је у саопштењу, у којем се осуђује хапшење Медојевића, а посебно начин и вријеме на који је то урађено.

Један од лидера Демократског фронта Небојша Медојевић ухапшен је у Подгорици након синоћње сједнице Скупштине Црне Горе и спроведен у Завод за извршење кривичних санкција, саопштено је из тог савеза.