latinica  ћирилица
30/11/2018 |  11:38 | Аутор: Б92

УЕФА сумња у регуларност у Србији (ВИДЕО)

Европска фудбалска федерација (УЕФА) сумња у регуларност неколико утакмица Суперлиге Србије, због чега је Етичка комисија ФСС покренула истраге.

Како преносе београдски медији, у центру пажње је побједа Партизана над Динамом из Врања од 6:0, али и још двије утакмице.

У поменутом мечу у Хумској "истакао" се голман гостију Урош Ђурић за кога је његов тренер из Динама Радмило Јовановић рекао да ће му "завршити каријеру", а потом га је клуб суспендовао уз образложење да је "својим брањењем, односно небрањењем, довео цијелу фудбалску јавнсот у сумњу због постигнутих резултата".

Такође, под лупом је и дуел 16. рунде Пролетер – Раднички (1:2) у Новом Саду гдје су гости из Ниша голове постизали послије необичних грешака домаћих играча.

УЕФА је наводно још прије три недјеље контактирала ФСС због "чудних дешавања" на мечу београдских ривала Земун – Рад (1:0), јер је у свјетским кладионицама обустављено клађење на овај сусрет седмог кола СЛ послије првог полувремена.

УЕФА се обратила ФСС након обраде података из Система за рано упозорење, инстанце која је основана како би се сачувао интегритет фудбала.