latinica  ћирилица
30/11/2018 |  13:26 ⇒ 13:48 | Аутор: СРНА

Савановић: Ослобађањем злочинца показано непоштовање српских жртава

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић рекао је Срни да је Суд БиХ ослобађајући ратног команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића данас показао непоштовање према српским жртвама, али да не изненађује такав поступак, с обзиром на селективну правду у БиХ.
Миленко Савановић - Фото: РТРС
Миленко СавановићФото: РТРС

Савановић је рекао да је погажен сваки морал, људскост и поштовање према жртвама и да је ријеч о безобразном потезу Апелационог вијећа, с обзиром на то да је "ослободио доказаног злочинца који је палио кроз Подриње и убијао Србе".

"То провоцира све људе и жртве и показује колико се не поштују жртве у БиХ, односно у правосуђу у којем под хитно треба да се праве реформе, да правосудне институције некоме одговарају", рекао је Савановић.

Он је рекао да је у БиХ одавно на сцени селективно суђење јер се суди само Србима, али не злочинцима из бошњачког народа.

"Ту не може да буде функционалности БиХ. Правосуђе је једна расута институција која не ради како би требало, која је изгубила сваки смисао", оцијенио је Савановић.