latinica  ћирилица
30/11/2018 |  13:36 ⇒ 13:37 | Аутор: СРНА

Савчић: Српска да престане да финансира правосуђе БиХ

Предсједник Борачке организације Републике Српске Миломир Савчић рекао је Срни, након ослобађајуће пресуде команданту такозване Армије БиХ Насеру Орићу пред Апелационим вијећем суда БиХ, да Српска треба да престане да финансира институције правосуђа на нивоу БиХ.
Миломир Савчић у Зворнику - Фото: РТРС
Миломир Савчић у ЗворникуФото: РТРС

"Оваква пресуда је доказ да у БиХ не постоји Суд, правосуђе нити правда за Србе и да је то све постало потпуно бесмислено", рекао је Савчић и додао да ослобађајућа пресуда Орићу представља врхунац неправде и понижења за српски народ и Србе убијене током рата у БиХ.

Он је оцијенио да је крајње неприхватљиво да правосуђе БиХ ослобађа Насера Орића за ратне злочине над Србима, иако је у Подрињу убијено око 3.000 Срба за шта постоје бројни докази и изјаве свједока.

Апелационо вијеће Суда БиХ ослободило је данас ратног команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и припадника те војске Сабахудина Мухића оптужби за ратне злочине над Србима у Сребреници 1992. године.

Апелационо вијеће Суда БиХ потврдило је првостепену пресуду којом су Орић и Мухић ослобођени оптужби за ратне злочине почињене над Србима у Сребреници 1992. године.

Испред зграде Суда БиХ бројне присталице Орића аплаузима су поздравиле ослобађајућу пресуду, узвикујући "Алаху екбер" и са истакнутим ратним заставама.

Орић и Мухић били су оптужени да су у мјестима Залазје, Лолићи и Куњерац убили тројицу заробљених Срба - Слободана Илића, Милутина Милошевића и Митра Савића.