latinica  ћирилица
30/11/2018 |  13:41 ⇒ 13:41 | Аутор: СРНА

Дукић: Представници Срба да напусте Суд и Тужилаштво БиХ

Предсједник Савеза логораша Републике Српске Бранислав Дукић сматра да ослобађајућа пресуда ратном команданту такозване Армије БиХ Насеру Орићу само потврђује да у Суду и Тужилаштву БиХ нема правде, већ да у овим институцијам влада политика, због чега треба да их напусте српски представници.
Бранислав Дукић - Фото: Novosti.rs
Бранислав ДукићФото: Novosti.rs

"Пошто је високи представник раније наметнуо Закон о Суду и Тужилаштву БиХ, нека такво правосуђе води себи, а српски представници треба да напусте све институције правосуђа на нивоу БиХ", рекао је Дукић Срни.

Апелационо вијеће Суда БиХ ослободило је данас ратног команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и припадника те војске Сабахудина Мухића оптужби за ратне злочине над Србима у Сребреници 1992. године.

Апелационо вијеће Суда БиХ потврдило је првостепену пресуду којом су Орић и Мухић ослобођени оптужби за ратне злочине почињене над Србима у Сребреници 1992. године.

Испред зграде Суда БиХ бројне присталице Орића аплаузима су поздравиле ослобађајућу пресуду, узвикујући "Алаху екбер" и са истакнутим ратним заставама.

Орић и Мухић били су оптужени да су у мјестима Залазје, Лолићи и Куњерац убили тројицу заробљених Срба - Слободана Илића, Милутина Милошевића и Митра Савића.