latinica  ћирилица
30/11/2018 |  14:16 ⇒ 14:27 | Аутор: СРНА

Васиљевић: Породице српских жртава остале нијеме

Предсједник Општинске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Сребренице Бранислав Васиљевић рекао је након изрицања ослобађајуће пресуде ратном команданту такозване Армије БиХ Насеру Орићу у Суду БиХ да су породице српских жртава остале нијеме.
Бранислав Васиљевић - Фото: СРНА
Бранислав ВасиљевићФото: СРНА

"Представници борачких и организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила из Сребренице и Братунца, те Савеза логораша регије Бирач присуствовали су изрицању пресуде и након тога смо закључили да је не коментаришемо", рекао је Васиљевић Срни.

Према његовим ријечима, породице сматрају да је ћутање њихов најдостојанственији одговор на рад Суда БиХ.

Предсједник организације породица заробљених и несталих бораца и погинулих цивила Братунац Радојка Филиповић потврдила је Васиљевићеву изјаву, додајући да представници српских организација проистеклих из рата из Сребренице и Братунца немају коментар на ову пресуду и да су пред судом, држећи транспарент са натписом "Суд БиХ = Насер Орић" показали своје мишљење о свему што тај суд ради.

Апелационо вијеће Суда БиХ ослободило је данас Орића и припадника такозване Армије БиХ Сабахудина Мухића оптужби за ратне злочине над Србима у Сребреници 1992. године.

То вијеће потврдило је првостепену пресуду којом су Орић и Мухић ослобођени оптужби за ратне злочине почињене над Србима у Сребреници 1992. године.

Орић и његов саборац Сабахудин Мухић били су оптужени да су у мјестима Залазје, Лолићи и Куњерац убили тројицу заробљених Срба - Слободана Илића, Милутина Милошевића и Митра Савића.