latinica  ћирилица
30/11/2018 |  16:36 | Аутор: СРНА

Социјалисти: Ослобађајућа пресуда - метак у срце БиХ

Пресуда којом је Суд БиХ ослободио Насера Орића одговорности за доказано почињене злочине над Србима у Сребреници представља злочин над правосудним системом и метак у срце БиХ која је посљедњих 20 година живјела на апаратима, поручили су из Социјалистичке партије.
Социјалистичка партија - Фото: РТРС
Социјалистичка партијаФото: РТРС

"Овом пресудом написана је јасна и недвосмислена опорука БиХ као државној заједници. Са жалошћу морамо да констатујемо да је угашена и посљедња нада да се БиХ као државна заједница може градити на повјерењу међу народима, јер Срби више немају повјерење у институције БиХ", истиче се у саопштењу.

Оваква неправда, каква још није забиљежена у правосудном систему, наглашава се у саопштењу, доказ је да је Суд БиХ искључиво политичка, а не правна институција, јер се приликом доношења одлуке није водио релевантним чињеницама које недвосмислено доказују злочине убистава тројице српских заробљеника.

"Неправда никада неће угасити наш осјећај истине, нити може да избрише крваве трагове које је Насер Орић иза себе оставио убијајући, прогонећи, пљачкајући и палећи српска села у горњем Подрињу", додаје се у саопштењу.

Апелационо вијеће Суда БиХ ослободило је данас ратног команданта такозване Армије БиХ у Сребреници Насера Орића и припадника те војске Сабахудина Мухића оптужби за ратне злочине над Србима у Сребреници 1992. године.