latinica  ћирилица
01/12/2018 |  08:10 | Аутор: СРНА

Опрезно због поледице и магле

Ниска температура ваздуха јутрос погодује формирању поледице на путевима у Републици Српској и Федерацији БиХ, па се возачима савјетује појачан опрез, посебно на дионицама у вишим предјелима, на прилазима тунелима и преко мостова, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Магла - Фото: РТРС
МаглаФото: РТРС

Магла смањује видљивост на подручју Семберије и романијске регије, те на путним правцима Сарајево-Рогатица, Олово-Тузла, Тузла-Добој и Модрича-Градачац-Брчко, док на подручју Херцеговине пада слаба киша.

На ауто-путу "9. јануар" Бањалука-Добој на петљи "Маховљани", те на ауто-путу Бањалука-Градишка због изградње наплатне станице "Чатрња" измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Режим вожње измијењен је на магистралним путним правцима Челинац-Котор Варош због изградње моста преко ријеке Врбање у Челинцу, Бањалука-Српске Топлице на дијелу од Космоса до Нуле, од Ребровца према Челинцу, Крупа на Врбасу-Бочац, те на регионалном путном правцу Дервиши-Клашнице у улицама Пут српских бранилаца и 16. Крајишке бригаде.

Саобраћај је обустављен на регионалном путном правцу Моштаница-Козарска Дубица због санације моста преко ријеке Моштанице, као и кроз улице Српске војске и 27. марта у Бијељини.

На дионици магистралног пута Сарајево-Фоча успорено је саобраћа на локалитету Сијерачке Стијене због санације клизишта, као и на регионалном путу Братунац-Дрињача.

Клизишта су успорила саобраћај и на регионалним путевима Карановац-Кнежево у мјесту Аубачево, Укрина-Горња Вијака и Лопаре /Мачковац/-Челић, док је на регионалном путу Лопаре-Прибој на снази обустава саобраћаја за теретна возила и аутобусе, који су преусмјерени на алтернативне путне правце.

У Бањалуци је у току изградња кружне раскрснице због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја на магистралном путу од пијаце према Ребровцу.

На подручју ФБиХ у току је санација тунела Врандук два, као и два моста на дионици магистралног пута Зеница-Немила због чега је измијењен режим у одвијању саобраћаја. Возила из смјера Зенице користе магистрални пут, док се у супротном смјеру саобраћа алтернативним правцем.

Због санације моста на магистралном путу Нови Травник-Бугојно, обустављен је саобраћај теретних возила и преусмјерен на алтернативни правац преко Доњег Вакуфа и Травника, док путничка возила саобраћају обилазницом у непосредној близини.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања. И даље је обустављен саобраћај на граничном прелазу Нови Град-Двор због радова у Хрватској.

На свим путним правцима возачима се савјетује опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу, те да на пут не крећу без законски обавезне зимске опреме.